Thursday, February 17, 2011

15 : Gadis Merah...

Kalau berada di kampung ni...mesti hari minggu biasa hari Jumaat mak cik aku dtg rumah. Jenguk Nenek...,Aku macam biasalah bangun pagi on9..dan on9. Tadi bangun agak lewat sikit sebabnya semalam sehari suntuk teman Aunt Eli pergi meeting dengan clientnya. So badan penatlah sikit...

Sekejap je aku on9 tadi dah kena pergi Solat Jumaat. Ku tinggallah laptop aku bersama screen resolution. Yang mana antara appearance kat screen tu dengan seorang cewek yang manis! 

Balik je solat.. mak cik aku senyum. Senyum yang penuh tanda tanya. Dia perli aku " Lawa gadis merah"..aku memang tak faham maksud dia mulanya. Dia bagitaw lagi "Tadi Mak Su Da pakai laptop Liey. Guna check result. Nampak kt screen gambar gerak-gerak tu..."

Owh rupanya yang dia maksudkan kawan seuniversity aku... Miss Syira. "Mak Su Da..kami hanyalah kawan je. Diapun dah de tunang"

Huh!!..kan aku dah cakap...kerabat keluarga aku ni tak sabar nak menantu baru perempuan. Sabar jelah.....



17 comments:

AiDa AzRyN said...

wah.. siap ada dialog lagi.. :P
btw,nice ah header abza.. Gudjob!!:)

Abza Bazliey said...

hy cik aida...thanks...
tapi i rindukn blog lama i :(

najwaMazlan said...

haha! dun make your family wait for a long time.
kang mak abg abza jodohkan dengan sape2. jd mcm filem hindustan lah jawabnya,
haha!

Abza Bazliey said...

hy cik najwa mazlan.....
Kalaula terpaksa..saya ikut je....hahahahahahaha
ni mesti kuat tgk citer hindustan ni adik kita ni

ZAHIDAHZABIDI88.GilEr FesYen =) said...

kamu cepatlah kawen... =)

ZAHIDAHZABIDI88.GilEr FesYen =) said...

oit..kanapa followers kamu cepat sngt bertambah?
btw: cepat ah kawen

Abza Bazliey said...

bidoh....u kawin lu..br i kawin...bg ex i dulu kwn...hahahaha...

Abza Bazliey said...

bidoh....u kawin lu..br i kawin...bg ex i dulu kwn...hahahaha...

nur aisya humaira said...

waah, tk sabar??hak2..
sila2 cepatkan abza..:)

Dim Benihana said...

abza pa lg cepat2 la, jgn biar dfiorg tggu lame2...

btw nice header

Abza Bazliey said...

dim benihana : hahahaha..muda lagi...
thanks...

cik nur aisya humaira : :-)

Muhamad Firdaus Muhamad Khalid said...

thanx folo....hopefully cpt kawen macam family nak.huhu

Abza Bazliey said...

muhamad : sebut pasal kawen ni seram rasanya..
wlcm!

cik blablabla said...

style tudung gdis itu unik !

Abza Bazliey said...

cik blabla..u ptt try!

Wiwies said...

bazzzzz.((:

Azrin Hashim said...

kelass kakak!!